9/4/07

Camí cap a l'Aplec (I): Diumenge de Pasqua

Des del Diumenge de Pasqua fins al Diumenge de Pentacosta és el temps més important per nosaltres els cristians: la Pasqua. Aquest any, al final d’aquest temps de Pasqua, per Pentacosta celebrem una gran festa: l’Aplec de l’Esperit’07 (el 26/05/07 a Tarragona). Durant aquest temps de Pasqua, com a comte enrere per l’Aplec, sortiran a l’Ermita en xarxa una col·lecció de vuit pregàries (una per setmana) basades en l’Evangeli de cada diumenge de Pasqua.

Falten 49 dies per l’Aplec de l’Esperit’07.

Jn 20,1-9
El diumenge, Maria Magdalena se'n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l'entrada del sepulcre. Llavors se'n va corrents a trobar Simó Pere i l'altre deixeble, aquell que Jesús estimava, i els diu:
-S'han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l'han posat.

Pere i l'altre deixeble van sortir cap al sepulcre. Corrien tots dos junts, però l'altre deixeble s'avançà a Pere i va arribar primer al sepulcre, s'ajupí i veié aplanat el llençol d'amortallar, però no hi va entrar. Després arribà també Simó Pere, que el seguia, i va entrar al sepulcre; veié aplanat el llençol d'amortallar, però el mocador que li havien posat al cap no estava aplanat com el llençol, sinó que continuava lligat a part. Llavors va entrar també l'altre deixeble, que havia arribat primer al sepulcre, ho veié i cregué. De fet, encara no havien entès que, segons l'Escriptura, Jesús havia de ressuscitar d'entre els morts.

Diu l’Evangeli: «Van sortir cap al sepulcre. Corrien tots dos junts». Nosaltres estem constantment corrent en la nostra vida. Però cap a on correm? Ho tenim clar? Tenim la sort que Jesús també còrre al nostre costat sempre i no se’n cansarà mai, de seguir-nos, no ens deixerà mai. Però... i si parem de còrrer cap enlloc i correm cap a veure a Jesús, com feien els deixebles? Aquell matí els deixebles van còrrer sense perdre temps cap al sepulcre, tenien la necessitat de veure què havia passat amb el seu Mestre.

«Pare, fes que sàpiga parar-me i que sàpiga veure què tinc al meu voltant, però que alhora no em cansi mai de còrrer cap a on vols Tu, que no em cansi a còrrer cap a veure Jesús.»