9/12/07

Petjades d'Advent (I): La Mare

Amb aquesta s’inicia un recull d’entrades al blog que durant l’Advent ens portarà cap al Nadal. Seran un conjunt de suports ben diversos. Petjades per arribar al Nadal generalment amb Maria com a testimoni, que serà ben present en els Evangelis d’aquests dies...

Comencem amb una imatge: un dibuix de Mn. José Luís Cortés del llibre ¡A la buena de Dios!, que junt amb Mons. Alberto Iniesta (Bisbe Auxiliar emèrit de Madrid) va publicar a l’editorial PPC el 1978.

Mentre la Míriam neteja nota un cop al ventre, que la fa sentir increïblement viva per dins! S’atura, seu al pedrís i es mira la panxa, grossa, que porta el nen a dins. Vol que l’entrada de casa quedi ben neta.

Mentre és asseguda passa gent que la saluda i diu, tot passant, que la Míriam és ben bonica, que en Pep fa sort amb ella i que vés, la Míriam, serà una bona mare, que com ella no n’hi ha. La Míriam els ha sentit, però tampoc no n’ha fet gaire cas.

Pensa que qui ha fet sort de debó en el fons és ella, en Pep l’estima i el Bon Déu li ha concedit un do... Amb prou feines li queden tres setmanes, quan neixi en Manel serà la sort més grossa, aquesta... Dibuixa un mig somriure i continua fregant.