31/7/08

La perla i el tresor

Mt 13,44-46
-Amb el Regne del Cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l'home que el troba el torna a amagar i, ple de joia, se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp. També passa amb el Regne del Cel com amb un mercader que busca perles fines:
quan en troba una de gran valor, va a vendre tot el que té i la compra.


Aquestes dues breus paràboles de l'Evangeli de St. Mateu em fan pensar que el Regne de Déu és quelcom tan gran i tan important que no té preu, d'un valor incomparable i inequiparable a qualsevol mesura que entenguem els seus fills.

Per tastar-lo, viure'l, fer-lo present en el cada dia, no voldríem donar-ho tot? No voldríem deprendre'ns de tot per una perla o un tresor tan especials? Sí,ho voldríem. Però tan sovint ens passa que no ens hi atrevim...

No ens hi atrevim per què tots els agents de borsa i tothom que està ficat en el món dels negocis ens aconsellen vendre el nostre patrimoni més endavant quan hagués pujat de valor o vés a saber quan...

Tot i així, desafiant les desacceleracions econòmiques i els agents borsaris nosaltres sabrem respondre a aquesta crida de Jesús a "vendre-ho" tot pel Regne de Déu? Jesús ens crida a fer una una opció ben radical per l'Evangeli.
Certament és radical... radical i trencadora. Incomprensible, ben sovint, per l'escala de valors de la nostra societat i per nosaltre mateixos. Però, no s'ho mereix, la perla?