27/6/07

El Regne de Déu

Aquest Evangeli el vam llegir el segon diumenge de juny (Corpus) i feia temps que en tenia a mitges el comentari. Finalment l'he enllestit...


Lc 9,11b-17
Jesús els acollí, els parlava del Regne de Déu i guaria els qui en tenien necessitat. El dia començava a declinar, i els Dotze s'acostaren a dir-li:
-Acomiada la gent, i que vagin als pobles i a les cases del voltant per trobar allotjament i menjar. Aquí som en un lloc despoblat.
Però Jesús els digué:
-Doneu-los menjar vosaltres mateixos.
Ells respongueren:
-Només tenim cinc pans i dos peixos; si de cas hauríem d'anar nosaltres mateixos a comprar menjar per a tota aquesta gentada.
Hi havia, en efecte, uns cinc mil homes. Llavors Jesús digué als seus deixebles:
-Feu-los seure en grups de cinquanta.
Ells ho van fer així, i tothom s'assegué. Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, els beneí, els partí i en donava als deixebles perquè els servissin a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir dotze cistelles dels bocins de pa que havien sobrat.


En l'inici de l'Evangeli ens trobem un Jesús que parla i guareix. Parla del del Regne de Déu i guareix els que ho necessiten. Veiem que la paraula va acompanyada de l'acció. Paraula i acció: dues realitats que Jesús no vol separar mai, perquè tampoc ho separa el seu Pare. El Regne de Déu, que anunciava el Crist (la paraula), es fa present als nostres dies en accions.

Aquest Regne (que és paraula i acció) és compartit entre tots nosaltres. Cada dia Déu ens dóna del seu Regne, com Jesús donava dels pans i els peixos a tota la gentada. Si compartim aquesta paraula i aquesta acció estem compartint i servint el Regne de Déu, com Jesús servia a tots els que s'havien aplegat allí.

Déu ens alimenta amb el seu Regne fins que en quedem saciats (és tan generós que fins i tot en sobre!). I ja ens està alimentant ara, ja és en nosaltres aquest Regne que ens fa tastar el Pare, i fa que tinguem força i fortalesa per tirar endavant i seguir anunciant-lo amb les nostre accions. Tots som cridats a trobar el Regne de Déu en el més quotidià i a servir-lo als altres.

2 comentaris:

eloi ha dit...

Hola ermitaires! ja està en marxa la preparaciód e la primera trobada de blocaires cristians de catalunya, si us interessa:
http://elblocdeleloi.blogspot.com/2007/06/preparant-la-primera-trobada-de.html

Josep Àngel Colomés ha dit...

Acció i paraula, servei i paraula. Junts, i tant! Molt bon comentari segons el meu humil punt de vista perquè va a l'essència del que crec que hem de fer i ser els cristians.