11/7/07

La «guia de viatge» del Senyor

Pensant en l’Evangeli que vam llegir aquest diumenge passat (Lc 10,1-12.17-20), m’he adonat que Jesús ens dóna com una mena de «guia de viatge», com unes instruccions per seguir el camí del seu Pare i poder anunciar el seu Regne. Aquí hi ha aquesta «guia de viatge» tal com l’he entés. Trobareu entre parèntesis i més petit el número de verset a que fa referència el text, tenint en comte l’Evangeli llegit.


Guia de viatge,
per seguir el camí de la vida i ajudar a seguir-lo a altres

Punt de partida
Dins mateix del nostre cor, continuant pels nostres àmbits més propers.

Destinació final
El Regne de Déu.

Objectiu del viatge
Anar a buscar més viatgers com nosaltres (2), ajudar als que s’hagin perdut o apartat del camí i anunciar la destinació final (9).

Equipatge
Ben poca cosa, no cal portar ni maletes ni calçat(4). Només la pau per davant de tot (5).

Allotjaments
A tot arreu on ens acullin (7-8). Si en algun lloc no ens acullen no ens hem de preocupar, la nostra missió és també anunciar-los el Regne de Déu (11).

Recomenació
Gaudim del viatge! Ha de ser un honor per nosaltres poder-lo emprendre (17).

Alerta
Serà un viatge llarg, fatigós, perillós i que sovint ens farà patir (3). A vegades tindrem ganes de deixar-lo còrrer, però nosaltres hem de seguir endavant i ajudant als companys de viatge a seguir amb nosaltres: endavant, sempre endavant!

Recompença
El nostre nom quedarà escrit en el Regne del Cel (20).

Pregària per fer camí
Pare, Tu per mitjà de Jesucrist has posat a la mà de cada fill teu una «guia de viatge». No totom se n’ha adonat que la tenia i no ha tingut gaire sort en el seu camí. Et demano perquè tots els que ens has donat el do d’apreciar-la, la poguem aprofitar i ens serveixi per predicar la teva Bona Notícia i ajudar a camina als que hagin perdut el rumb. Així sigui.