3/11/07

La senzillesa

Jn 19,21

Vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor en el Cel.

.

Ja sabem com acaba la història: el jove a qui anaven dirigides aquestes paraules de Jesús se n'anà trist, tenia molts béns i no els volia abandonar.

Aquí Jesús ens planteja un element escencial per a fer-nos seguidors d'Ell: la senzillesa. No es pot servir el Crist sense ser humil ni senzill. Qui eren els que tenien enveja a Jesús? Els rics fariseus. I vés per on, els fariseus no eren pas humils, es volien fer veure: quan resaven, quan feien almoina... En canvi Jesús havia dit als seus deixebles que quan resessin ho fessin en secret, que quan donessin als pobres, el mateix. Ser humil, és a dir senzills de cor, ens és imprescindible per ser seguidors de Crist.

Si som senzills i humils i abandonem els tresors d'aquí la Terra, el tresor que tindrem al Regne del Cel serà gran, el Pare Bo ens recompensarà.


1 comentari:

eloi ha dit...

quan Jesús parla de tresors i "donar coses als pobres" no puc deixar de pensar també en el tresor del temple i la vídua pobra... no serà que més que "coses" (q també) cal q'ns donem nosaltres? això ja és més "pelut"!
att