20/5/07

Camí cap a l'Aplec (VII): Ascenció del Senyor

Falten 6 dies per l'Aplec de l'Esperit'07


Lc 24,46-43

Els digué:
-Així ho diu l'Escriptura: El Messies ha de patir i ha de ressuscitar el tercer dia d'entre els morts, i cal predicar en nom d'ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats, començant per Jerusalem. Vosaltres en sou testimonis. I jo faré venir damunt vostre aquell que el meu Pare ha promès. Quedeu-vos a la ciutat fins que sigueu revestits de la força que us vindrà de dalt.
Després se'ls endugué fora de la ciutat fins a prop de Betània, alçà les mans i els va beneir. I mentre els beneïa, es va separar d'ells i fou endut cap al cel. Ells el van adorar. Després se'n tornaren a Jerusalem plens d'una gran alegria. I contínuament eren al temple beneint Déu.


Diu l'Evangeli: «Vosaltres en sou testimonis». Testimonis de la Ressurrecció del Messies. Aquesta feina, la de ser testimonis, és una feina que no la durem a terme sols: l'Esperit Sant (aquell que el Pare ha promés) treballarà incansablement en i amb nosaltres. Ens diu Jesús que ens esperem on som, que siguem pacients fins que devalli en nosaltres l'Esperit, que sapiguem adonar-nos'en en les petites coses bones de cada dia (que és on el trobem). Quan Jesús puja al Cel, ens trobem que Jesús (l'home) se'n va, però que una gran presència del Crist (el que salva) es queda aquí a la Terra en nosaltres i ens omple.

«Pare, et demano avui que tingui paciència per esperar l'Esperit Sant, que ve de Tu. Que amb fe em vagi preparant per quan ell devalli com Tu m'has promès i pugui quedar ple de la seva força i surti a ser testimoni de l'amor que ens tens, revelat en el Ressuscitat.»