28/5/07

Deixem-nos marcar per l'Esperit!

Reflexió (breu) sobre el magmífic Aplec de l'Esperit'07, aquest dissabte 27/05/07 a Tarragona.


.

L'Aplec de l'Esperit em va fer pensar molt. Durant bona part del dia vam ésser tractats com a productes, caixes que no tenien més ànima que un codi de barres o un simple cartell de «no apilar» o un de «conservar en llocs frescos».

Això em va fer pensar, sí. I és que és cert que la societat on vivim ens està tractant com a productes de consum que tenim la part més important al codi de barres. Nosaltres, tots fills de Déu, no som objectes. Tenim una llibertat, una fe!

L'Aplec de l'Esperit ens ha de fer veure que amb la força del Pare hem de ser capaços de trencar aquest codi de barres que la societat ens ha imposat i que ens engabia en el nostre egocentrisme i en el món del consum. Si trenquem aquesta gàbia, deixarem sortir l'Esperit que tenim a dins. Si trenquem aquesta gàbia podrem dir que hem estat marcats per l'Esperit!

Que el soroll de tots els codis en trencar-se siguin un clam de tots aquells que hem estat marcats per l'Esperit contra aquest consum que ens aclapara.

I un cop alliberats i tinguem l'Esperit Sant en nosaltres, portem aquesta llum a tot el món. Enviats pel Pare, escampem-la per tota la Terra, començant per tots aquells que estant al nostre costat i marcant-los també a ells per l'Esperit!

De la carta pastoral que ens van adreçar els nostres Bisbes vull quedar-me amb les darreres paraules: «sigues llum del món!». I que la llum de l'Esperit penetri als nostres cors.

Anem, doncs, pel món, deixant-nos marcar per l'Esperit!